Maakostea betoni

Maakostealla betonilla mittatarkka lopputulos

Maakostea betoni on ekologinen vaihtoehto

Maakostea betoni on erittäin ekologinen vaihtoehto niin rakennukselle, kuin ympäristöllekin. Maakostean betonin paremmuus johtuu erittäin pienestä vesi-sementtisuhteesta. Siksi raudoitusta välttämättä tarvita. Vähäinen vesimäärä on myös huomattavasti parempi rakenteille: toisin kuin valmisbetoni, maakostea betoni ei kovettuessaan luovuta vettä rakenteisiin.

Esimerkiksi 10m3 valmisbetonia sisältää noin 2000 litraa vettä. Tästä määrästä vain murto-osa tarvitaan betonin kovettumiseen. Suurin osa tästä vesimäärästä on betonin kuljetusta, pumppaamista ja työstön helpottamista varten. Maakosteassa betonissa on vain murto-osa vettä tavanomaiseen valmisbetoniin nähden, tästä johtuu seimikuivan betonin erittäin nopea kuivuminen.

Maakostea betoni valmistetaan työmaalla automatisoidusti

Maakostea betoni valmistetaan työmaalla siihen tarkoitetulla pumppausyksiköllä. Valmistus on tietokoneohjattua ja täysin automatisoitua. Käytännössä laite on rekan perässä vedettävä betoniasema, jonka toimintaperiaatteet ovat täysin samat kuin valmisbetoniasemalla. Laite punnitsee betonin osa-aineet sadan gramman tarkkuudella, sekoittaa ja pumppaa betonin paineilmalla jopa 120m päähän pumppuyksiköstä.

Laitteeseen mahtuu yhdellä kuormalla 16m3 betonimäärään tarvittavat osa-aineet, ja se kykenee valmistamaan ja pumppaamaan betonia jopa 6m3/h. Pienen kerta-annoskoon ansiosta jätebetonia ei synny lainkaan. Tarvittaessa täytämme laitetta työmaalla, jolloin pääsemme yli 30m3 päiväsaavutukseen. Urakan valmistuttua laite tulostaa asiakkaalle annosraportin, josta käy ilmi betoniresepti ja osa-ainemäärät. Laitteen oman pesuohjelman ansiosta työmaalle jäävä ”jäte” on käytännössä puoli ämpärillistä hiekkaa.

Maakostealla betonilla mittatarkka lopputulos

Maakostean betonin työstäminen eroaa täysin tavanomaisesta betonista. Pienen vesimäärän ja ilmanpaineella tapahtuvan pumppaustekniikan ansiosta maakostea betoni ei roisku, eikä näin ollen seiniä ja ikkunoita tarvitse suojata. Levitystekniikka ja suhteellisen rauhallinen pumppausnopeus takaavat erittäin suoran ja mittatarkan lopputuloksen.

Levityksen jälkeen lattia hierretään mekaanisesti hierrinkoneella, jolloin pinnasta tulee entistä suorempi ja tasaisempi. Koska maakostea betoni ei juurikaan kutistu, eikä jälkihoidosta tarvitse huolehtia.

EcoFloor+ maakostea betoni

EcoFloor+ soveltuu erinomaisesti omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin, kylpyhuoneisiin, kiinnitettäviin pintalattioihin ja kelluviin laattoihin.

EcoFloor+:n etuja:

  • Edullinen
  • Pinnoituskuiva kolmessa viikossa
  • Jopa 25m3/päivässä
  • Ekologinen ratkaisu
  • Mittatarkka, ei tarvitse tasoittaa

EcoFloorRapid maakostea betoni

EcoFloorRapid on sopiva valinta omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin, kylpyhuoneisiin, kiinnitettäviin pintalattioihin ja kelluviin laattoihin. Sen vahvuus on erittäin nopea kuivuminen.

EcoFloorRapidin etuja:

  • Edullinen
  • Pinnoituskuiva kahdessa viikossa
  • Jopa 25m3/päivässä
  • Ekologinen ratkaisu
  • Mittatarkka, ei tarvitse tasoittaa

EcoFloor-lisäaineet

Lisäaineilla maakostea betoni saadaan kuivumaan jopa alle viikossa.

Kiinnostuitko maakostean betonin eduista? Haluatko maakosteasta betonilattiasta tarjouksen? Ota yhteyttä!