Vaikka lattia on kaiken tekemisen näkökulmasta katsottuna rakennuksen tärkein elementti, ei sen merkitystä nosteta usein kovinkaan voimakkaasti esiin. Tosiasiassa kuitenkin kaikki toiminta tapahtuu lattian päällä, ja kestävän sekä hyväkuntoisen lattian vaikutus eri teollisuudenalojen toiminnassa on suuri. Myös lattialla on kuitenkin käyttöikänsä, ja jossain kohtaa hyvä ja laadukas lattia tulee elinkaarensa päähän.

Puunkorjuuta Etelä-Suomen alueella

Metsäkonepalvelu tuottaa koneellisen puunkorjuun palveluita Etelä-Suomen alueella. Yrityksellä on lisäksi kaksi sisaryritystä, jotka toimivat Keski-Suomessa ja Ruotsissa.
Metsäkonepalvelun toimipiste sijaitsee Hämeenlinnassa, jossa yrityksen korjaamo toimii 70-luvulla rakennetussa hallirakennuksessa.

Betonilattian purkaminen ja uuden rakentaminen

Vuosikymmeniä lattialle metsäkoneiden huoltojen yhteydessä valunut öljy ja piikkitelojen jättämät jäljet olivat tehneet tehtävänsä betonilattialle. Kun asentajien piti tehdä metsäkoneen naparemontteja kumisaappaat jalassa syvien kulumisurien takia, katkesi kamelin selkä ja Metsäkonepalvelu pyysi meiltä tarjousta vanhan lattian purkamisesta ja uuden tekemisestä tilalle.
Suorittamassamme kartoituksessa kävi kuitenkin ilmi, että öljyn kyllästämän betonilattian purkaminen olisi äärettömän kallista, asianmukaisesta jatkokäsittelystä puhumattakaan. Lähdimme siis kartoittamaan muita vaihtoehtoja.

Kovabetonilattia voidaan tehdä vanhan lattian päälle

Selvitimme, olisiko mitään edullisempaa ja kustannustehokkaampaa keinoa uusia betonilattia uusimiseen. Teimme paikan päällä testejä ja päädyimme siihen, että vanhan öljyisen lattian päälle olisi mahdollista tehdä lattia kovabetonista. Korkean lujuutensa ja erikoiskiviaineksen ansiosta kovabetonilattiat ovat tavallisia sirotelattioita kovempia ja kestävämpiä. Lisäksi ehdotimme ajourien kohdalle asennettaviksi 20 mm paksuja teräslevyjä, jotta piikkitelaiset metsäkoneet eivät rouhisi uusia uria lattiaan.

Asiantuntemuksella huomattaviin säästöihin

Huolellisella suunnittelulla ja asiantuntijan arvioilla saatiin urakan hintaa laskettua alle kolmasosaan, jos verrataan alkuperäiseen suunnitelmaan purkaa vanha betonilattia ja valaa tilalle kokonaan uusi lattia.

Jos kiinteistösi lattian elinkaari alkaa lähestymään loppuaan, ota meihin yhteyttä. Tilanne ei monesti ole niin surkea kuin luullaan, eikä ensimmäisenä mieleen tuleva tai suoraviivaisin vaihtoehto ole välttämättä se kustannustehokkain tai järkevin. Arvioimme aina jokaisen tilanteen erikseen, kartoitamme vaihtoehdot ja kerromme niistä avoimesti, sillä tavoitteemme on auttaa sinua ja löytää paras lattiaratkaisu juuri sinun tarpeeseesi.