Radanvarren kunnat kehittyvät Pääkaupunkiseudun läheisyydessä voimakkaasti ja myös Järvenpää saa jatkuvasti osansa muuttovoitosta. YIT rakentaa pientaloja Järvenpään luonnonläheiseen Lepolan kaupunginosaan, Tuusulanjärven ja Jean Sibeliuksen kotitalon Ainolan läheisyyteen. Toimitimme 21 rivi- ja paritaloasunnosta koostuvaan As oy Järvenpään Runolauluun 1550 m2 lämpölattiaa maakosteasta betonista. Toteutimme asuntoihin sekä kuivien tilojen lattiat, että kallistusvalut kosteisiin tiloihin.

Hoidimme lattioiden osuuden rakennusprojektissa syyskuun 2020 aikana. Järvenpään Runolaulun asunnot valmistuvat alkuvuodesta 2021.

Aikataulu- ja joustavuusetuja maakostealla betonilla

YIT halusi Runolauluun lattiat maakosteasta betonista muun muassa siksi, että projektin työaikoja ja työjärjestystä saataisiin tiivistettyä. Rakentamisen tapahtuessa ripeässä aikataulussa, on lattian kuivuminen kokonaisuudessaan melko määräävä ja tahdistava työvaihe.

”Maakostea betoni sopi nopeasti kuivuvana materiaalina hyvin kuvaan. Saimme myös kuivan tilan lattioiden ja kosteiden tilojen kaatolattioiden työvaiheet yhdistettyä, joten maakosteaa betonia käyttämällä saimme aikataulua tavoitteiden mukaisesti tiiviimmäksi”, kertoo Järvenpään Runolaulun vastaava työnjohtaja Santtu Järvinen YIT:lta.

Erittäin varteenotettava lattiavaihtoehto

Koko lattiaprojekti hoitui Järvisen mukaan todella mallikkaasti aina lattioiden toimittamisesta kiitettävään lopputulokseen saakka. Kun hintakin osoittautui hyvin kilpailukykyiseksi muihin esillä olleisiin vaihtoehtoihin nähden, nousee maakostea betoni varteenotettavaksi vaihtoehdoksi myös tulevia projekteja ajatellen.

”Kaikki toimi kuten sovittiin ja työn jälki oli just eikä melkein. Hyvissä ajoin kun hoidettiin omat hommamme kuntoon, niin EcoFloorin osalta kaikki toimi todella hyvin. Pinnat olivat priimaa sekä kuivissa tiloissa että kaatolattioissa. Jos tämä toimii aina näin mallikkaasti, niin kyllä maakostea betoni on todella kilpailukykyinen vaihtoehto lattiarakentamiseen”, kertoo Järvinen.

Epäkohtia EcoFloorin kanssa käydystä yhteistyöstä Järvinen ei löytänyt.

”Jotain roiskeita oli tullut rakennusten seiniin valujen aikana. Mutta kun nekin käytiin oma-aloitteisesti putsaamassa pois, niin tämäkin kääntyi enemmän heidän eduksensa”, Järvinen naurahtaa.

Kaupungit kehittyvät koko ajan ja uusia rakennuksia nousee jatkuvasti. Ammattitaidolla tehty, tasainen ja kestävä lattia luo hyvän perustan laadukkaalle asumiselle ja yrittämiselle, nyt ja tulevaisuudessa.