Toimitimme Espoon Juhanintielle valmistuneeseen 210 neliöiseen omakotitaloon ala- ja yläkerran lattiat maakosteasta betonista. Autotallin, teknisen tilan sekä varaston lattiat toteutimme valmisbetonilla. Kohteessa oli myös 75 neliötä parvekealaa ja sisääntuloterassia, johon löysimme ratkaisun käyttämällä kuitubetonia. Valut kohteeseen tehtiin kesäkuussa 2020.

Aikataulut sovitettiin ja joustoa löytyi

Yksityisrakentajat joutuvat monesti projektinsa aikana luottamaan valmistuvan talonsa useiden erityisalojen osaajien käsiin. Silloin erityisesti hyvä ote palveluun, molemminpuolinen luottamus ja urakoitsijan ammattitaito nousevat ratkaisevaan rooliin projektin onnistumisessa.

”Rakensimme itse ja suoritimme myös lattiavalua edeltävät toimenpiteet itse. EcoFloorin Marko vieraili kaksi kertaa työmaalla valmistelevien töiden aikana ja saimme häneltä arvokkaita ammattilaisen neuvoja. Taisin jotain kuvia laittaa hänelle jopa myöhään ilta-aikaan ja sain vastaukset kysymyksiini”, kertoo talon rakentanut Ella Leppänen.

Rakennusprojektissa muuttujia on paljon, eikä aikatauluja voi koskaan lukita tarkasti pitkälle tulevaisuuteen. Leppänen kertookin, että lattiavalujen aikataulut oli helposti sovittavissa ja joustoa löytyi, vaikka valmistelevissa töissä heille itselleen tulikin pieniä viivästyksiä.

”Homma meni EcoFloorin osalta kuten sovittiin ja työ sujui hyvin aikataulussa. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Maakostealla betonilla toteutetuista lattioista saatiin todella suorat. Se helpottaa seuraavia työvaiheita huomattavasti.”

Hyvin tehdyt lattiat erottuvat

EcoFloor ei ollut Leppäselle uusi tuttavuus, vaan lattioiden toimittaja valikoitui aiempien hyvien kokemuksien ansiosta.

”Vuosi sitten syksyllä minulla oli toinen kohde, johon tuli myös maakosteabetonilattia EcoFloorilta. Sen projektin perusteella teimme valinnan ottaa EcoFlooriin yhteyttä tässäkin tarpeessa. Alun perin löysin yrityksen eräältä talonäytöltä, jossa pistin välittömästi merkille hyvin tehdyt lattiat. Kysyin omistajilta lattiafirman nimeä ja sitä myötä tutustuin EcoFlooriin ja maakosteaan betoniin ylipäänsä”, kertaa Leppänen.

Kuitubetonia parvekkeelle

Varsinaisen valu-urakan ulkopuolelle jäi vielä 75 neliötä parveketta, joka oli ontelolaatalla, ja jonka materiaaliksi talon rakennesuunnittelijakaan ei ollut löytänyt sopivaa ratkaisua.

”Idea kuitubetonin käyttämisestä parvekkeessa tuli EcoFloorin Markolta. Sillä valusta saatiin tehtyä tarpeeksi ohut ja saimme jätettyä yhden työvaiheen pois, kun lattiaa ei tarvinnut verkottaa.”

Leppäselle jäi rakennusprojektinsa lattiatyöstä hyvä fiilis ja hän koki, että urakoitsijan valinta osui jälleen kerran oikeaan.

”Kokonaisvaltaisessa asiakaspalvelussa EcoFloor erottuu mielestäni edukseen. Saimme taas suorat vastaukset juuri niihin kysymyksiin, joita kysyimme. Tuntuu, että heillä on oikeasti intoa auttaa asiakasta löytämään parhaat ratkaisut, ei pelkästään myydä tuotteitaan”, kertoo Leppänen.

Laadukkaiden lattioiden toimittaminen on meille kunnia asia. Jos tilaat lattian ja saat lattian, olet saanut mitä tilasit. Kaikki siitä ylöspäin on sitä lisäarvoa, jota pyrimme tuottamaan asiakkaalle projektin kokoon tai toimitettaviin tuotteisiin katsomatta. Toivotamme Ella Leppäselle ja hänen perheelleen onnellisia vuosia uudessa talossa.