Maakostea betoni on ekologinen ja kustannustehokas vaihtoehto

Maakostea betoni on koostumuksensa ja valmistustekniikkansa ansiosta ekologinen, kustannustehokas, nopeasti pinnoitettava, mittatarkka, helppo ja terveellinen valinta rakennuksellesi.

Maakostean betonin ympäristö- ja terveyshyödyt

Maakostea betoni valmistetaan työmaalla, joten sen kuljettamisesta ei erikseen synny hiilijalanjälkeä. Pienen kerta-annoskoon ja pumppausyksikön oman pesuohjelman ansioista myös jätebetonin määrä jää hyvin minimaaliseksi verrattuna valmisbetonista syntyvään jätteeseen. Maakostean betonin jäljiltä työmaallesi jäävän jätteen määrä on noin ämpärillinen, kun valmisbetonia käytettäessä jätebetonin määrä on usein satoja litroja. Maakostean betonin pieni vesi-sementtisuhde on myös terveellinen vaihtoehto, sillä vähäisen vesimääränsä vuoksi maakostea betoni ei kovettuessaan luovuta vettä rakenteisiin.

Maakosteaa betonia kuivumassa.

Maakostea betoni kuivuu nopeasti pinnoitettavaksi

Vähäisen vesimääränsä ansiosta maakostea betonilattia kuivuu nopeasti, jolloin se on nopeammin valmis myös pinnoitettavaksi. Nopean kuivumisen ansiosta ei rakentamisessa synny painetta pinnoittaa lattiaa ennenaikaisesti, joka taas saattaisi johtaa kosteusvaurioihin ja sisäilmaongelmiin. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että maakostea betoni kuivuu pinnoitettavaksi yli puolet nopeammin kuin valmisbetoni.

Edullisemmat kokonaiskustannukset

Tarkan valmistusprosessin ansiosta pystymme laskemaan maakostean betonin hinnan tarkasti. Sinulle ei koidu lattiaprojektissa ikäviä yllätyksiä, sillä maakostean betonin hinta sisältää koko paketin valmiiseen lattiaan saakka. Pienen vesimäärän ja ilmanpaineella tapahtuvan pumppaustekniikan ansiosta maakostea betoni ei roisku, joten ikkunoiden tai seinien suojaamiseen ei kulu aikaa eikä materiaaleja. Lattiaa ei myöskään tarvitse hioa ja vähäisemmät työvaiheet näkyvät tietysti myös loppuhinnassa.

Maakostealla betonilla millintarkkaan lopputulokseen

Maakostean betonin työstäminen eroaa täysin tavanomaisen betonin käsittelystä. Levitystekniikan ja suhteellisen rauhallisen pumppausnopeuden ansiosta takaamme erittäin suoran ja mittatarkan lopputuloksen. Pienen vesimäärän ansiosta maakostea betoni kuivuu yli puolet nopeammin valmisbetoniin verrattuna ja lattiaa päästään näin pinnoittamaan nopeammin.

Maakostea betoni verrattuna valmisbetoniin

Maakostea betoniValmisbetoni
Pinnoituskuiva4 vk10 vk
Vesi-sementtisuhdealle 0,450,6
Kutistuma3 ‰5 ‰
IrrotuskaistatKylläKyllä
Pintojen suojausEiKyllä
Jätebetoni10 lVäh. 500 l
HiontaEiKyllä

Valmistetaan automatisoidusti

Valmistamme maakostean betonin tietokoneohjatusti ja täysin automatisoidusti. Pumppausaseman toimintaperiaatteet ovat täysin samat kuin valmisbetoniasemalla. Laite punnitsee betonin osa-aineet sadan gramman tarkkuudella, sekoittaa ja pumppaa betonin paineilmalla jopa 120 m päähän. Pumppausyksikköön mahtuu yhdellä kuormalla 16 m³ betonimäärään tarvittavat osa-aineet, joten kykenemme valmistamaan ja pumppaamaan betonia jopa 6 m³ tunnissa. Tarvittaessa täytämme laitetta työmaalla, jolloin pääsemme yli 30 m³ päiväsaavutukseen. Urakan valmistuttua laite tulostaa asiakkaalle annosraportin, josta käy ilmi betoniresepti ja osa-ainemäärät.

Lattia on supervoimamme

Moni pitää lattiaa itsestäänselvyytenä, mutta meille se on jotain paljon enemmän. Me ymmärrämme lattiaa ja haluamme käyttää erityistä ominaisuuttamme auttaaksemme sinua. Ammattitaitomme ei ole sattuman tulos, vaan se on kertynyt vuodesta 2016 lähtien tekemästämme määrätietoisesta työstä.

Monesti työmaakokonaisuuksien lattiatarpeet eivät ratkea ainoastaan maakostealla betonilla, vaan saattaa olla kannattavampaa, että osa lattiapinnoista on vaikka kiillotettua betonilattiaa tai tasoitteella tyyliteltyä designlattiaa. Meillä on monipuolinen ammattitaito löytää sinulle kuhunkin tarkoitukseen parhaat ja kustannustehokkaimmat lattiavaihtoehdot.
Me autamme sinua myös valmistelemaan ja suojaamaan työmaasi lattian valmistuksen varalle ja saat meiltä valmiin ohjeen, miten toimia maakostean betonin tuotantoprosessin aikana.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää maakostean betonin eduista ja ominaisuuksista.